Az APA értesülései szerint Kujtim Fejzulai Wagramer utcai lakásán a bútorokat összetolták, hogy fedezéket képezzenek egy a rendőrséggel vívott tűzpárbaj esetén. A lakást röviddel a merényletet követően kutatták át a hatóságok.

Hirdetés

Az APA szerint mindez arra utal, hogy Fejzulai fel akart készülni arra az eshetőségre, hogy a rendőrség még időben tudomást szerez a merénylet előkészületeiről és felkeresi otthonában. Egy másik lehetőség, hogy arra számított, túléli a terrorcselekményt és a lakásán sáncolja el magát.

A nap folyamán a Bécs Liesing nevű kerületében található muszlim temető igazgatója megtagadta a merénylő eltemetését.

„Allah fog elszámolni vele, de úgy éreztük, hogy nekünk is tennünk kellett valamit” – mondta Ali Ibrahim, a sírkert igazgatója a Kurier című osztrák lapnak nyilatkozva. Ebben a temetőben helyezték volna el ugyanis a tettes földi maradványait.

Korábban írtuk

„Egy gyilkosról van szó, aki ártatlan embereket ölt és ezzel minden muszlimnak ártott” – húzta alá Ibrahim. Egyben közölte, hogy több hívő is jelezte felé, hogy nem szeretnének majdan „egy gyilkos mellett feküdni”.

Egyelőre nem világos, hogy Fejzulait hol fogják eltemetni. Alternatívát jelentene egy másik muszlim temető Vorarlbergben, vagy esetleg Észak-Macedónia.

November 2-án az észak-macedóniai albán családból származó osztrák férfi négy embert megölt és huszonhármat megsebesített Bécs belvárosában. Az elkövetőt a rendőrök lelőtték, a helyszínen életét vesztette. A támadást az Iszlám Állam nevű terrorszervezet vállalta magára.