A Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács által közölt adatok szerint a járvány kezdete óta az ukrán fővárosban 5779 esetet regisztráltak. Felgyógyult 1900 fő, meghalt 119 beteg.

Hirdetés

Kijevben július 6-án oldottak fel néhány korábbi karanténkorlátozást, egyebek között újra kinyitottak a közétkeztetési intézmények, továbbá a színházak és a mozik 22 óra után.

Az egészségügyi minisztérium adatai szerint a járvány kezdete óta Ukrajna egészében 50 414 koronavírus-fertőzést regisztráltak, 23 119-en felépültek, 1306 beteg meghalt. A legtöbb fertőzöttet Kijevben, valamint a nyugat-ukrajnai Lviv és Csernyivci megyékben mutatták ki.

Az első ukrajnai esetet Csernyivci megyében, március 3-án regisztrálták. Március 17-től vesztegzárat rendeltek el az országban.

Korábban írtuk

Május 22-től adaptív, azaz régiónként eltérő karanténszabályokat vezettek be július 31-ig bezárólag. Az egyes területeken a betegek és az elvégzett tesztek lakossághoz viszonyított arányát, a kórházi ágyak leterheltségét és a fertőzés terjedésének dinamikáját veszik alapul.

A fertőzöttek számának legnagyobb mértékű növekedését június 26-án jegyezték fel, amikor egy nap alatt 1109 esetet vettek nyilvántartásba. Ezt követően lassult a fertőzéses esetek számának növekedése.