Fotó: ShutterStock.com (illusztráció)
Hirdetés

Jens Laerke, a szervezet szóvivője kiemelte: 2013 óta ez a legmagasabb szám. Hozzátette, hogy további 203 segélymunkás sebesült meg ugyanebben az időszakban, 117-et pedig elraboltak.

A segélymunkások támadások vagy helyi konfliktusok miatt haltak meg. Legtöbbjüket lelőtték, vagy légitámadásoknak, bombázásoknak estek áldozatául. A legveszélyesebb országok a segélyszervezetek számára jelenleg Dél-Szudán, Afganisztán és Szíria.

A humanitárius katasztrófákra adott válaszokat koordináló iroda adatai szerint ebben az évben eddig 168 segélymunkást ért támadás, közülük 44-en vesztették életüket. További 203 segélymunkás megsebesült, 117 embert pedig elraboltak.

Martin Griffiths, az ENSZ humanitárius ügyekért felelős koordinátora közölte, a segítségre szoruló emberek száma a világban több, mint valaha: 300 millióan élnek válság sújtotta régiókban, és rekordot döntött a segélyekre szorulók száma. A koordinátor szerint örvendetes, hogy az adományozók több segélyt ajánlottak fel, mint korábban, de még így sem tudnak minden igényt kielégíteni, és a segélyszervezetek dolgozóinak egyre veszélyesebb körülmények között kell ellátni feladataikat.

Korábban írtuk