Dr. Jumana Nagarwalát múlt héten tartóztatták le Detroitban. A vád ellene az, hogy kislányokon végzett nemiszerv-csonkítást egy, a kórházon kívüli “egészségügyi klinikán”. Ő azzal védekezik, semmiféle barbár beavatkozásról nincs szó.

Fotó: shutterstock.com, illusztráció
Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

A vádirat szerint a lelkes anyák azzal a hazugsággal indultak útra a “klinikára”, hogy “lányos túrára” mennek, majd a helyszínre érkezvén a kislányoknak azt mondták, az orvosnak meg kell vizsgálnia a hasukat és “eltávolítani a baktériumokat”. 

Ami ezután következett, az azonban egy műtét volt, amellyel Nagarwala mindörökre elvette a lehetőséget ezektől a kislányoktól, hogy valaha is egészséges szexuális életet éljenek. 

A legfiatalabb áldozat hatéves volt.
A vádirat szerint egy hétéves áldozatnak a barbár műtétet követően olyan fájdalmai voltak, hogy járni is alig tudott.

A Daily Wire szerint Nagarwala letartóztatása után Kenneth Blanco főállamügyész-helyettes azt mondta: “A vád szerint Dr. Nagarwala […] brutális és szörnyűséges tetteket hajtott végre a lehető legvédtelenebb áldozatokon. Az Igazságügyi Minisztérium eltökélt, hogy véget vessen az országban a női nemiszerv-csonkításnak, és a törvény minden erejét felhasználva biztosítjuk, hogy egyetlen lánynak se kelljen ilyen fizikai és érzelmi borzalmakat elviselnie”.

A Fox2 Detroit beszámolója szerint Nagarwala ügyvédje azt állította, szó sem volt női nemiszerv-csonkításról, hanem a nemiszerv nyálkahártyájának egy darabját távolította el az orvos, ezt pedig odaadta a szülőknek, hogy azt egy, az iszlám egy kicsiny csoportjának tradícióit követve eltemethessék.

A WHO szerint jelenleg nagyjából 200 millió olyan lány és nő él, akik ennek a barbár szokásnak az áldozatai. A procedúrának egészségügyi szempontból semmiféle jótékony hatása nincs, közvetlen és közvetett veszélyei azonban számosak: a kimetszés helyének elfertőződésétől a későbbi koraszülések megnövekedett kockázatáig. 
A beavatkozást jellemzően 0 és 15 éves kor között hajtják végre, elsősorban Afrikában, a Közel-Keleten és Ázsiában.

A Detroit környéki kislányok egyelőre talán biztonságban vannak, hiszen a bíró nem adott esélyt Nagarwalának, hogy óvadék ellenében szabadlábon védekezzen.
De mi lesz a többiekkel? Értük nem jutott eszükbe tüntetni a rózsaszín sapkásoknak?

-SVÁ-

https://www.youtube.com/watch?v=4PETSEfZmjg