A transznemű alkalmazott, akit Julie Jaman állítólag felszólított, hogy hagyja el a női öltözőt. (GoFundMe)
Hirdetés

Julie Jaman, aki 40 éve él a Washington állambéli Port Townsendben, és 35 éve tagja a helyi YMCA uszodának, azt állítja, hogy kitiltották a létesítményből, miután azt követelte, hogy a női mosdóból távolítsanak el egy magát nőnek mondó biológiai férfi alkalmazottat, miután azt látta, hogy a vécéző fiatal lányokat figyeli.

„Láttam egy férfit női fürdőruhában, aki talán négy vagy öt kislányt figyelt, miközben lehúzzák a ruhájukat, hogy használhassa a vécét” – mondta Jaman pénteken a seattle-i rádió műsorvezetőnek, Dori Monsonnak. – „Megkérdeztem, hogy van-e pénisze, mire ő azt felelte, semmi közöm hozzá. Megmondtam annak a pasinak, hogy azonnal takarodjon innen”.

Az incidens július 26-án történt a Mountain View uszodában.

Jaman azt állítja, hogy először akkor lett figyelmes a transznemű alkalmazott jelenlétére az öltözőben, amikor „egy férfihangot” hallott. Miután látta, hogy az alkalmazott a lányokat figyeli a mosdóban, azonnal jelentette az esetet egy másik alkalmazottnak.

Korábban írtuk

Jaman azonban ahelyett, hogy segítséget kapott volna ebben a helyzetben, azt mondja, rátámadtak: a személyzet egyik tagja azt mondta neki, hogy „kirekesztő”, és hívni fogják a rendőrséget.

„Nem kérdezte meg, mi a probléma, jól vagyok-e, semmit sem kérdezett” – magyarázta Jaman a rádióinterjúban. – „Mintha csak arra várt volna, hogy nekem eshessen. Egyszerűen elképesztő volt”.

A rendőrségi jelentés szerint Jamanből „érzelmi reakciót váltott ki egy idegen férfi jelenléte a mosdóban”, illetve az idős nő „üvöltözött” egy férfi alkalmazottal, és „nem volt hajlandó távozni”.

Jaman azt is elmondta, hogy beszélt az Olympic Peninsula YMCA vezérigazgatójával, Wendy Barttal, aki állítólag azt mondta neki, hogy a létesítményben elhelyezett pride-plakátok alapján gondolhatta volna, hogy transznemű személyek is tartózkodhatnak a létesítményben.

(forrás)