Fotó: YouTube (képernyőfotó)

A svéd párt vezetője pár éve még Magyarországot és Romániát is összekeverte, de most már annyira fontos neki hazánk, hogy kijelentette, ha nem értünk egyet az ő gondolataival, akkor semmi közünk Európához, és Magyarországot, valamint Lengyelországot ki kell zárni az Európai Unióból. Azt is leszögezte, hogy ezek az országok tekintélyelvű irányítás alatt állnak – írta a portál.

Hirdetés

Sabuni szerint az európai együttműködés egy sor liberális értéken alapul, ha pedig Lengyelország és Magyarország nem tud megegyezni ezekben az értékekben, akkor semmi közük Európához. A politikus a továbbiakban amellett érvelt, hogy az Európai Uniónak külön csúcstalálkozót kellene tartania a két országgal kapcsolatban. A liberális vezető szándéka szerint a különleges EU-csúcs egyik legfontosabb feladata az lenne, hogy új és szigorúbb szabályokat dolgozzanak ki az országok unióból való önkéntes kilépésével vagy kizárásával kapcsolatban.

Követeli, hogy Magyarországtól vonják meg az uniós pénzügyi forrásokat, mert szerinte az EU-tól kapott pénzek soha nem kapcsolódhatnak LMBTQ-ellenes törvényekhez vagy más, emberi jogi problémákhoz – áll a cikkben.

A teljes cikk IDE KATTINTVA érhető el.

Korábban írtuk