Csakis afrikai származású, színes bőrű kereskedőknek rendeztek karácsonyi vásárt Párizs 18. kerületében. A közösségi oldalakon diszkriminatívnak, szegregálónak, sőt, rasszistának nevezték a rendezvényt – számol be a V4NA cikkére hivatkozva a 888.hu.

Hirdetés

A rendezvény körül kialakult felháborodást tovább fokozta, hogy az esemény szponzorai között szerepel a kerületi polgármesteri hivatal és a főváros környéki Île-de-France régió is. Benjamin Cauchy politikus, egykori sárgamellényes aktivista egy televíziós vitaműsorban úgy kommentálta az eseményt, hogy ha olyan vásárt rendeznének, ahol kizárólag fehérek árusíthatnak, mindenki azonnal rasszizmust kiáltana – írja a portál.

A történtekről beszámoló Le Figaro nevű lap felkereste a magát fekete vállalkozások támogatását célzó, önkéntesek által működtetett platformként jellemző Je Consomme Noir egyesületet, amelynek képviselője nem kívánt belemenni a vásár körül kialakult vitába. Elmondása alapján ők nem politizálnak, csak pozitív üzenetet akarnak küldeni azzal, hogy a közösségükért dolgoznak – olvasható a 888.hu-n.

A teljes cikk IDE KATTINTVA érhető el.

Korábban írtuk