Fotó: MTI/AP/KCNA/KNS
Az észak-koreai kormány által közreadott kép a keszongi Korea-közi összekötõ iroda felrobbantásáról 2020. június 16-án. Phenjan fontolóra vette a hadsereg bevonulását a két Koreát elválasztó fegyvermentes övezetbe, valamint a Szöullal folytatott hivatalos kommunikációs kapcsolatok megszakítását. A múlt héten Észak-Korea „ellenségnek” kiáltotta ki Dél-Koreát, és fogadkozott, hogy mindenfajta kommunikációs csatornát felszámol a dél-koreai aktivisták röpiratos kampánya miatt.
Hirdetés

A műsorban felidézték, hogy Észak-Korea nemrégiben felrobbantotta a keszongi Korea-közi összekötő irodát, és katonákat vezényelt korábban kiürített őrhelyekre a demilitarizált övezetben.

Salát Gergely elmondta, a koronavírus-járvány miatt jelentősen csökkent a kínai kereskedelmi forgalom, és ez nagy hatással volt az észak-koreai gazdasági helyzetre. Ezért fenyegetésekkel próbálnak engedményeket és a szankciók feloldását kikényszeríteni Dél-Koreától, illetve az Egyesült Államoktól.

Hozzátette, az északiak azt várják déli szomszédjuktól, hogy „megpuhítsák” az Egyesült Államokat a rendkívül szigorú szankciók enyhítése érdekében.

Korábban írtuk