Lengyel konzervatívok tiltakoznak az ellen, hogy a Nemzetközi Homofóbia-ellenes Nap alkalmából a melegzászlót is felhúzzák az Európai Parlament brüsszeli központjánál – jelentette a lengyel PAP hírügynökség.
 

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció


Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

A PAP beszámolója szerint bár a szivárványos zászlót már eddig is láthattuk a parlament ablakaiban, ám hivatalosan még sosem vonták fel azt. Az ötlet ellen az EP számos képviselője tiltakozott, köztük a lengyel Ryszard Legutko, aki Antonio Tajani elnöknek írt levelében kifejtette: a kezdeményezés kizárólag „egyetlen lobbicsoportot” hivatott támogatni. Rákérdezett továbbá, az EP tervezi-e megünnepelni a többi „nem hivatalos nemzetközi ünnepnapot” is, például a múzeumok, a diákok, vagy a sör napját. A PAP hírügynökségnek nyilatkozva hozzátette, a zászló felvonásával az EP egy olyan „morális forradalmat” támogatna, amely előnyben részesíti az egynemű párokat, megjegyezve, hogy az unióban „lényegében nem történnek” a melegekkel szemben támadások.

Legutko azt ajánlotta, a szivárványos zászló helyett egy halat ábrázoló lobogót – a kereszténység szimbólumát – kéne az EP előtt felvonni, hiszen a keresztényeket a világ minden táján üldözik.