Fotó: shutterstock.com/ID1974
Hirdetés

„Oroszország nem akar részt venni ilyen ártalmas praktikában” – reagált a szóvivő Joe Biden amerikai elnök nyilatkozatára, aki a CNN hírtelevíziónak adott kedd esti interjújában úgy vélekedett, hogy a taktikai atomfegyverek bevetése Ukrajnában „szörnyű következményekkel” járna.

Egy másik kérdéssel összefüggésben Peszkov arról beszélt, hogy Oroszország és az Egyesült Államok nem terjesztett elő kezdeményezést Vlagyimir Putyin orosz vezető és Joe Biden amerikai elnök esetleges kétoldalú találkozójára. Kifejtette, tudomása szerint sem az orosz, sem az amerikai fél részéről nem érkezett indítvány a legmagasabb szintű kétoldalú találkozó megszervezésére.

Peszkov szólt arról is, hogy az orosz hadsereg mozgósításának nincs újabb hulláma, miután egyes regionális tisztviselők arról számoltak be, fokozzák a mozgósítási erőfeszítéseket.

Előző nap Vaszilij Golubev, Rosztov megye kormányzója a Telegram-csatornáján közölte, hogy a régió új mozgósítási megbízást kapott, hozzátéve, hogy azt már el is indították. Ezt követően az üzenetküldőkben és a közösségi médiában egy „második mozgósítási hullámról” szóltak a hírek. A Kreml szóvivője ezzel kapcsolatban újságíróknak azt tanácsolta, hogy a kérdésről a regionális kormányzóknál érdeklődjenek.

Korábban írtuk

Az orosz elnöki szóvivő tagadta, hogy Vlagyimir Putyin orosz államfő és Elon Musk üzletember beszélt egymással, mielőtt a vállalkozó közzétette volna az ukrajnai rendezésre vonatkozó javaslatait a közösségi médiában. „Nem, ez nem igaz” – mondta, megjegyezve, hogy Musk és Putyin csak másfél évvel ezelőtt beszélt egymással telefonon.