Fotó: shutterstock.com/Alexandros Michailidis (archív)
Hirdetés

Mint ismert, Marc Tarabellát azzal vádolják, hogy legalább 140 ezer eurót (átszámítva 48 millió forintot) fogadott el Antonio Panzeri egykori szocialista olasz európai parlamenti képviselőtől, hogy a testületben jobb színben tüntesse fel Katart.

Antonio Panzeri szintén házi őrizetben van – őt a múlt héten engedték ki a börtönből a hatóságok. Mint a Magyar Nemzet a Politico cikke alapján emlékeztet: Panzeri az ügy egyik kulcsfigurája, az egész korrupciós hálózat vezéralakja, aki elismerte a bűnösségét, és vádalkut kötött a hatóságokkal. Sajtóinformációk szerint szeretne minél előbb „túllenni” az egészen; cserébe csökkentett – öt év körüli – büntetésre és vagyonelkobzásra számíthat. Ezzel szemben Marc Tarabella kitart az ártatlansága mellett.

A Politico azt írja: ezzel Eva Kaili maradt az egyetlen gyanúsított, akinek rácsok mögött kellett maradnia. Kailit várhatóan csütörtökön hallgatják meg újra, sajtóinformációk szerint nem kizárt, hogy reményt adhat neki Marc Tarabella esete, és őt is házi őrizetbe helyezik. Az Euractiv nevű uniós szakportál értesülései szerint viszont az is elképzelhető, hogy egyelőre marad rácsok mögött, hogy nyomást gyakoroljanak rá. Egyébként már Eva Kaili párját és gyermeke apját, az ugyancsak gyanúba keveredett Francesco Giorgit is szabadon engedték.

A Magyar Nemzet teljes cikke ITT olvasható.

Kiengedik a börtönből Eva Kailit, a brüsszeli korrupciós botrány egyik főszereplőjét – az Euronews szerdai értesülését a belga ügyészség is megerősítette. Kaili elektronikus nyomkövetővel kerül házi őrizetbe.

Korábban írtuk