Fotó: shutterstock.com (illusztráció, szerk.)
Hirdetés

A 25 éves afgán menedékkérő különös kegyetlenséggel lemészárolt egy német asszonyt Kielben. A 36 éves nő megbízott az afgán férfiban; egy születésnapi ünnepségen ismerkedtek meg, majd viszony alakult ki köztük. Amikor a nő szakítani akart, az afgán migráns bosszút állt.

A férfi a pinceablakon keresztül mászott be a kieli házba, meglepte az asszonyt, majd 37 késszúrással végzett vele. Az áldozatnak esélye sem volt a túlélésre, elvérzett a saját otthonában.

Az ügyben eljáró bíró, Jörg Brommann szerint a bűncselekmény egy „célzott és előre kitervelt gyilkosság volt, az elkövetőt a teljes megsemmisítés vágya vezérelte. A tettes tudatában volt annak, hogy mit tett”- mondta a bíró a tárgyaláson. Ezek után meglehetősen furcsán hangzott az ítélet, amely szerint az afgán migráns paranoid skizofréniában szenved, így nem csukható börtönbe, ehelyett egy pszichiátriai klinikán fogják gyógykezelni.

Az elkövető elutasított menedékkérő, akit már rég ki kellett volna toloncolni az országból, de a hatóságok tehetetlensége miatt nem került rá sor.