Fotó: shutterstock.com
Hirdetés

Az infláció, a gazdaság és a határvédelem az a három legfőbb terület, amelyekben a választók szerint Joe Biden kudarcot vallott. A polgárok elsődleges problémája a megélhetés költségeinek elképesztő megemelkedése.

A felmérés szerint az amerikaiaknak mindössze 37 százaléka értékeli pozitívan Biden munkáját.

Csak 33 százalék támogatja azt, ahogy Biden a gazdasági problémákat kezeli (ez az arány a márciusi eredményekhez képest nem változott), 41 százalék támogatja az orosz-ukrán háborúval kapcsolatos politikáját (ez az arány szintén változatlan), és 59 százalék elégedett a koronavírus-járvány kezelésével (ez nyolc százalékpontos növekedést jelent).

A hónap elején úgy tűnt, az amerikaiak mintha – legalább kis mértékben – visszanyerték volna az elnökbe vetett bizalmat, akkor ugyanis a februárihoz képest öt százalékponttal növekedett a támogatottsága, 42 százalékra. Ez a tendencia azonban a legújabb felmérés szerint ismét megfordult.

Korábban írtuk

Összességében továbbra is a mindennapi kiadások jelentik az amerikaiak számára a legkomolyabb problémát, ezt követi a munkahelyek védelme és a gazdaság állapota, majd a szavazati jogok és a választások tisztaságának kérdése, az abortuszvita, a bevándorlás és a határvédelem, illetve az éghajlatváltozás kérdéskörei.

(forrás)