A baloldali MSNBC riportere, Andrea Mitchell nem tanul a hibáiból. Ahogy arról mi is beszámoltunk, nemrég Moszkvában kapott neveletlenségéért egy rövid fejmosást Szergej Lavrov orosz külügyminisztertől. Most Lavrov érkezett Washingtonba, és ugyanaz a riporter ugyanolyan neveletlenül viselkedett – és Lavrov ezt továbbra sem hagyja szó nélkül.

Szergej Lavrov Washingtonban egy nappal azután lépett a sajtó képviselői elé Rex Tillerson amerikai külügyminiszter társaságában, hogy Donald Trump elnök azonnali hatállyal felfüggesztette a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) igazgatóját, James Comey-t.

Ebből persze számtalan rendes liberális – akik néhány hónapja még Comey fejét követelték, amiért az újra megindította a nyomozást üdvöskéjük, Hillary Clinton ellen, mára azonban már a legrosszabb diktatúrák szellemét vélik látni az elnök döntésében – arra az azonnali következtetésre jutott, hogy ezt is az oroszok szervezték. 
Mint mindent, ami nem tetszik nekik.

Ettől a mi kedvenc médiabohócunk, Andrea Mitchell annyira izgatott lett, hogy már akkor megpróbált közbekiabálni, amikor Tillerson egy rövid beszédett mondott a sajtó megjelent képviselőinek, de azt az amerikai külügyminiszter egy meglehetősen határozott kézmozdulattal és majdhogynem gyilkos tekintettel leállította.

Azonban alighogy sikerült az utolsó szót elmondania, már megint Mitchell sikoltozását hallhattuk a háttérből, ahogy az iránt érdeklődik, amúgy visszafogottan, hogy “Comey felfüggesztése nem vet árnyékot a megbeszéléseikre, uraim?”.

Erre Lavrov ránézett, és azt mondta: “Kirúgták? Biztos csak viccel. Csak viccel”.

Tillerson félreérthetetlen mosollyal díjazta orosz kollégája szarkazmusát, majd mindketten elvonultak.

Mindeközben hőbörgő és diktatúrát vízionáló barátainknak szeretnénk üzenni, hogy már a Los Angeles Times is megírta: Trump előtt legutoljára – és az amerikai történelem során először – a kedvencük férje, a szintén demokrata Bill Clinton volt az, aki azonnali hatállyal felfüggesztette az FBI regnáló igazgatóját. Persze, 1993 régen volt már…

demokrata.hu