„Július 11-től július 21-ig a Nord Stream AG ideiglenesen leállítja az Északi Áramlat gázvezeték mindkét vonalát a tervezett megelőző munkálatok elvégzése érdekében, beleértve a mechanikai alkatrészek és az automatizálási rendszerek tesztelését, hogy biztosítsa a gázvezeték hatékony, biztonságos és megbízható működését” – idézte az Index az Unian ukrán hírügynökség közleményét.

Hirdetés

A német közüzemi hálózati felügyelet (Bundesnetzagentur) vezetője már júniusban jelezte, hogy Oroszország júliusban teljesen leállíthatja a Németországba irányuló földgázszállítást a két országot összekötő Északi Áramlat 1 vezetéken. Klaus Müller megjegyezte, hogy július 11-én kezdődik a vezeték szokásos éves karbantartása.

A munkálatok tíz napig tartanak, a vezetéket erre az időre leállítják, és nem tudjuk, hogy mi történik utána – mondta akkor a szövetségi hatóság vezetője az RTL kereskedelmi televíziónak. Később felvetette: nem lehet kizárni, hogy a vezetéket használó Gazprom orosz állami energetikai óriáscég a karbantartás után nem indítja újra a földgázszállítást.

A további részletekről IDE KATTINTVA a Magyar Nemzet honlapján olvashatnak.

Korábban írtuk