Képernyőfotó: YouTube.com

A The Voice című, világhírű tehetségkutató műsor francia változatában a héten visszalépni kényszerült az egyik versenyző, miután olyan, általa közzétett Twitter-üzenetek kerültek napvilágra, amelyekben a nizzai terrortámadást kormányzati összeesküvésnek nevezte – olvastuk a Breitbart London hírei között.


Képernyőfotó: YouTube.com

A hidzsábban fellépő, 22 éves Mennel Ibtissem azzal került a köztudatba, hogy a tehetségkutató műsor első körében angolul és arabul énekelte el Leonard Cohen Hallelujah című dalát.

Nemrégiben azonban olyan Twitter-üzenetei láttak napvilágot, amelyekben rokonszenvét fejezi ki az iszlám terroristák iránt és a nizzai terrortámadás valódiságát kérdőjelezi meg. Ennek következtében Ibtissem szerdán egy online videóban kijelentette, visszalép a The Voice további megmérettetéseitől.

2016 augusztusában Ibtissem azt írta, a francia kormány [tagjai] a “valódi terroristák”, más üzeneteiben pedig egyértelmű Izrael-ellenes és palesztinbarát gondolatokat tett közzé.

A Promenade des Anges egy olyan civil csoport, amely a 2016-os, nizzai terrortámadás életben maradt áldozatainak megsegítésére jött létre, és – mások mellett – ők is felemelték a hangukat az ellen, hogy Ibtissem szerepelhessen a műsorban. Egy sajtónyilatkozatban azt írták: “elfogadhatatlan megkérdőjeleni, amin keresztülmentünk. Féltünk, megsérült a testünk, és elveszítettük szeretteinket”.

Ibtissem elnézést kért korábbi Twitter-kiírásai miatt, és azt a kifogást találta, hogy a támadás estéjén neki is voltak családtagjai, akik a terrortámadás helyszínéül választott korzón tartózkodtak, ezért ő is rendkívül fel volt zaklatva és nem értette, “a hatóságok miért nem tudták megakadályoni a támadást”.

A Breitbart London cikke felidézi, hogy nemrégiben hasonló eset történt Németországban is. Ott egy 3 és 13 év közötti gyermekeknek szóló tévécsatornán sugároztak egy olyan dokumentumfilmet, amelynek 19 éves szíria sztárjáról később kiderült, hogy szimpatizál a radikális iszlámista nézetekkel. Ugyanez a csatorna nem sokkal később egy olyan rövidfilmet tett közzé az interneten, amelyben migráns fiatalemberek tanulják éppen, hogyan kell levenni egy lány melltartóját.

(demokrata.hu)