A politikus szerda este videóüzenetben jelentette be, hogy Szumi, Enerhodar városok és a főváros, Kijev melletti területek lakóit három humanitárius folyosón keresztül kimenekítették.

Hirdetés

Az államfő reményét fejezte ki, hogy az evakuálások csütörtökön folytatódnak, és további három humanitárius folyosó nyílik meg a kilenc napja ostrom alatt álló Mariupol, a délkeleti Volnovaha és a keleti Izjum városokból.

Az evakuálások azután történtek, hogy szerdán Moszkva és Kijev megállapodott a humanitárius folyosók megnyitásáról, ami reményt ad a megtámadott városokban rekedt civileknek.

Az előző napon több mint ötezer embert menekítettek el az orosz határ közelében fekvő 250 000 lakosú Szumi városából. A Mariupol kikötővárosból történő evakuálások azonban az elmúlt napokban többször is kudarcba fulladtak, és Kijev és Moszkva egymást hibáztatta a kudarcokért.

Gyermekkórháznak és szülészetnek otthont adó egészségügyi létesítményt ért szerdán orosz belövés Mariupolban. A város kilenc napja tartó ostromának már 1207 halálos áldozata van – közölte a polgármesteri hivatal szerda este a Telegram közösségi oldalon.

Korábban írtuk