A lap szerint a szóban forgó csoport a Nidá-e-Hakk, amely (a Pakisztánban és Afganisztán egyes részein is beszélt) urdu nyelven osztott meg dzsihadista tartalmakat, köztük az Iszlám Állam afganisztáni ágának, az Iszlám Állam-Horaszán Tartománynak az üzeneteit is idézte.

Hirdetés

E csoport vállalta magára az afgán főváros, Kabul repülőterénél csütörtökön történt robbantásos merénylet elkövetését, amelyben több tucat – egyes hírek szerint közel 170 – ember vesztette életét vagy sebesült meg. Az amerikai védelmi minisztérium (Pentagon) közlése szerint a merényletben 13 amerikai katona lelte halálát, további 18 megsebesült.

Az Iszlám Államnak az AWS-en található tartalmát a terrorista kommunikációt weboldalakon nyomon követő amerikai SITE hírszerzési csoport (SITE Intelligence Group) fedezte fel – közölte Rita Katz, a SITE igazgatója a The Washington Post beszámolója szerint.

A lap szerint az említett dzsihadista oldal csütörtökön fényképet közölt robbanómellényt viselő állítólagos terroristáról a kabuli merénylet előtt.

Katz elmondása szerint a csoport április óta használta az AWS-t, és pénteken kapcsolták le.

Korábban írtuk