A jobboldali-konzervatív médium online tudósítása szerint a szomszédos Rhode Island szövetségi tagállam fővárosához, Providence-hez közeli kisváros vállalkozója annak a rendkívül népszerű amerikai internetes mém-videónak a nevét kölcsönözte boltjához, amely még októberben született az NBC amerikai televíziós csatorna egyik élő sportközvetítése nyomán.

Hirdetés

Az NBC riportere éppen Brandon Brown amerikai NASCAR autóversenyzővel készített interjút az alabamai Talladega autóversenypályáján, miután Brown élete első NASCAR-győzelmét aratta a versenyen. A videón jól hallható a közönség kiabálása a háttérben, akik részben Brandon Brownt éltették, de nagyobb részük azt kiabálta, hogy „B+, Joe Biden!” (F… Joe Biden!).

Az élő televíziós adásban az NBC sportriportere azt mondta, a közönség azt skandálta, „Hajrá, Brandon!” (Let’s go, Brandon!)„. Nem tudni, hogy a riporternő félrehallotta-e a bekiabálásokat, vagy megváltoztatta a szövegüket.

Az interjúról készült videó illetve a kifejezés azóta is rendkívüli népszerűségnek örvend a NASCAR rajongók és a Joe Biden elnökségével elégedetlen amerikaiak – köztük republikánus politikusok – körében. A minap Bill Posey floridai republikánus képviselő a kongresszusban hosszas beszédben fejtegette az elnök és a demokrata többségű törvényhozás miatti elégedetlenségét, majd miután befejezte a beszédet, felemelte az öklét és azt mondta: ”hajrá, Brandon!„.

Korábban írtuk

Jeff Duncan, dél-karolinai republikánus képviselő a közösségi médiában posztolva arról írt, hogy ” amerikai nép dühös„ szerinte, mert elege van a jelenlegi kormányzat bevándorlás-politikájából, járványkezeléséből és a magas inflációból. A bejegyzéshez Duncan fotót is mellékelt magáról, maszkot viselt, amelyen a ”hajrá, Brandon!„ – felirat volt olvasható.

Több amerikai boltban egyébként már egy hónapja árulnak ”Hajrá, Brandon!„-feliratú sapkákat és kendőket. Ezek az október végén tartott időszakos választásokon fel is tűntek mind a politikai aktivistákon, mind a választókon.