Fotó: ShutterStock.com/Atmosphere1 (illusztráció)
Hirdetés

A kabin röviddel azelőtt zuhant a mélybe, hogy megérkezett volna a Mottarone-hegyre. Marcella Severino stresai polgármester szerint a fülke a földnek csapódva legurult egy lejtőn és két-háromszor átfordult mielőtt fáknak ütközve megállt volna. Hozzátette, hogy egyes áldozatok a kabin roncsai közé szorultak, míg mások kiestek. A legújabb értesülések szerint tizenöt ember utazott a kabinban, két gyermeket súlyos sérülésekkel a torinói kórházba szállítottak, egyikük azonban később belehalt sebeibe. Egy ötéves gyerek továbbra is életveszélyes állapotban van.

A mentőegységek szerint a halálos áldozatok között van egy négytagú izraeli család és egy iráni állampolgár is.

Előzöleg tizennégy utasról lehetett tudni, akik közül tizenketten meghaltak és ketten megsérültek.

Mario Draghi olasz miniszterelnök részvétét fejezte ki a tragikus szerencsétlenségben elhunytak hozzátartozóinak. Twitter-oldalán azt írta, hogy felvette a kapcsolatot a mentőegységekkel.

Az olasz kormány egy vizsgálóbizottság létrehozását jelentette be a baleset okainak feltárására.

A hatóságok lezárták a mintegy 1420 méter magas Mottarone-hegyre vezető utakat a mentési munkálatok megkönnyítése érdekében, amelynek során helikoptereket is bevetettek.

A kabin egy erdős részre zuhant, a meredek terepviszonyok akadályozták a mentést.

Korábban írtuk

A koronavírus-járvány nyomán bevezetett karanténintézkedések miatt a felvonót április 24-én helyezték ismét üzembe. A drótkötélpályás felvonó 20 percenként közlekedik Stresa és a Mottarone-hegy között. A kellemes időjárás miatt számos turista jutott fel vasárnap ilyen módon a hegyen kialakított kilátóra, hogy megcsodálhassák az Alpok déli lábainál található Lago Maggiore tavat.

Olaszországban ráadásul 14 hónap szünet után a mostani hétvégén újranyitották a sípályákat.

Az ANSA olasz hírügynökség szerint az 1970-ben átadott drótkötélpályát 2014-ben zárták be karbantartásra, és csak 2016-ban nyitották újra. Az utolsó jelentősebb probléma 2001-ben volt, amikor elakadt egy kabin és 40 turistát kellett a magasból kimenteni.