Nemsokkal felszállás után zuhant le az Aeromexico légitársaság egyik Embraer 190-es repülőgépe a mexikói Durango közelében. A gépen tartózkodó 99 utas és 4 fős legénység is csodával határos módon túlélte a balesetet.

Fotó: Twitter

A Durangóból Mexikóvárosba tartó gép viharos időben szállt fel, és miközben megkísérelte megszakítani a felszállást, a reptér közelében lévő mezőre zuhant. A földbe csapódás után lángok is kitörtek a repülőn, azonban ekkora már mindenki elhagyta a gépet.

49 embert vittek kórházba kisebb sérülésekkel, a balesettől sokan sokkos állapotba kerültek. A legsúlyosabb sérülést a pilóta szenvedte el, akit nyaki sérüléssel kellett megműteni. 

Fotó: Fox News

Fotó: Fox News

Durango állam kormányzója, Jose Aispuro elmondta, hogy túl korai még a baleset okairól beszélni. Műszaki és emberi hiba is elképzelhető, azonban az időjárás sem volt megfelelő – erős szél és heves eső, jégeső csapott le a környékre, amely még a repülőtér hangárjaiban is károkat okozott. “A legfontosabb dolog, hogy senki sem halt meg” – mondta a baleset miatt rendezett sajtótájékoztatón.