Fotó: ShutterStock/Soloviova Liudmyla
Hirdetés

Nemek közötti egyenlőségre, erőszakmentességre és elfogadásra nevelik a jövőben a gyerekeket Spanyolországban. A következő tanévben ugyanis teljes oktatási reformot hajt végre a kormány.

Az új törvény az emocionális oktatásra helyezi a hangsúlyt minden téren, vagyis a tantárgyakat – függetlenül attól, hogy reál vagy humán – érzelmi megközelítéssel tanítanak majd.

Búcsúzik a hagyományos matematikaoktatás: már nem az lesz a cél, hogy minél több tudást szuszakoljanak a gyerekek agyába, hanem hogy többen kötődjenek a számokhoz. Ezzel együtt a matekhoz fűződő, „veleszületett tehetség” fogalmát is eltörlik. A spanyol lánygyermekek egy megalapozatlan sztereotípia miatt azt gondolják: a fiúk tehetségesebbek ezen a téren és ez visszaveti a teljesítményüket. A jövőben arra nevelik őket, hogy mindkét nem tagjai egyformán rátermettek, tehát megszűnik a nemi megkülönböztetés a tanórákon.

Átalakítják a szexuális felvilágosítást, mely már nemcsak arról fog szólni, hogy megtanítják az emberi test felépítését és a fogamzásgátlási módszereket, hanem emocionális szálakat is fűznek a témához. A cél, hogy kitolódjon az első szexuális aktusok időpontja és a fiatalok ne érezzenek igényt a gyakori partnercserére sem.

Korábban írtuk


Nagyfokú LMBTQ-érzékenyítés is várható a következő tanévtől: kiemelt szerepet kap a nemi megkülönböztetéstől mentes tanítás.

Az LMBTQ-fóbia felszámolása érdekében arra oktatnak már hároméves korban is, hogy leszbikusnak, melegnek vagy transzneműnek lenni normális dolog. Az LMBTQ-gyerekek iskolai befogadása sem ütközik majd akadályba: mindenkinek engedélyezik valódi személyisége kibontakoztatását. Ha egy magát lánynak érző fiúgyermek azt kéri, lánynéven szólítsák vagy fordítva, akkor azt az oktatóknak kötelességük lesz teljesíteni.

A teljes cikket IDE kattintva olvashatják el a Magyar Nemzet oldalán.