A Human Rights Campaign (HRC) nevű civilszervezet kedden szükségállapotot hirdetett az LMBTQ+ amerikaiak számára, azzal érvelve, hogy az egyre ellenségesebbé váló jogszabályi környezet veszélybe sodorta a közösséghez tartozók életét – ismerteti a Mandiner.

Hirdetés

A csoport elnöke, Kelley Robinson azt nyilatkozta, hogy LMBTQ-ellenes törvényhozási támadások söpörnek végig az Egyesült Államokon. Robinson szerint az olyan törvények, mint a floridai, a Szülői jogok az oktatásban törvény valódi, kézzelfogható és veszélyes fenyegetést jelentenek a szexuális és nemi kisebbségek számára.

A szervezet kiáltványában arra buzdít, hogy az érintettek és a velük rokonszenvezők vegyenek részt a helyi iskolaszékekben és a politikai életben, abból a célból, hogy visszavágjanak a nemrégiben elfogadott törvényekért, amelyek többek között korlátozzák a kisgyermekek szexuális felvilágosítását, a gyerekeknek szóló drag-előadásokat és a kiskorúak nemének megváltoztatását célzó orvosi beavatkozásokat.

A kiáltvány azt is állítja, hogy az amerikai nép már az ő oldalukon áll, és azt sugallja, csupán egy maroknyi konzervatív politikus és szülő jelenti a problémát.

A HRC azzal szerzett magának először befolyást az Egyesült Államokban, hogy különböző mutatók alapján létrehozta az úgynevezett vállalati egyenlőségi indexet, amellyel a különböző vállalatokat rangsorolja nyitottságuk alapján, ezáltal erőteljesen befolyásolva a liberális fogyasztókat.

Korábban írtuk