Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportja vezetőjének kezdeményezésére a pártok vezetői felhívták Sassoli figyelmét, hogy az aktivista „egy erőszakos szexuális kisebbség nézeteit terjeszti a gyermekek körében, illetve néhány napja, az adventi időszak kezdetén, blaszfémiába hajló módon transznemű Szűz Máriának öltözve űzött gúnyt a Szent Családból és a kereszténységből, megsértve ezzel minden keresztény embert”.

Hirdetés

A konzervatív politikusok rámutattak: Riccardo Simonetti rendszeresen az Európai Parlament LMBTQ „jószolgálati nagykövetének” adja ki magát, azt a hamis látszatot keltve, hogy ezt az intézményt képviseli. „Tekintettel arra, hogy tudomásunk szerint az Európai Parlament nem ruházta fel őt ezzel a címmel, okkal feltételezhető, hogy Simonetti csaló, aki csupán visszaél intézményünk nevével” – hangsúlyozták sajtóközleményükben a konzervatív politikusok.

Felszólították továbbá Sassolit, hogy az Európai Parlament méltósága érdekében mielőbb határolódjon el Simonetti félreértésre okot adó tevékenységétől, mivel erre ezidáig nem került sor.

A levelet Deutsch Tamás delegációvezető mellett Jorge Buxadé Villalba a spanyol Vox, Raffaele Fitto, az Olasz Testvérek, Ryszard Legutko, a lengyel Jog és Igazságosság, Marco Campomenosi, az olasz Liga, Harald Vilimsky, az Osztrák Szabadságpárt uniós parlamenti csoportjainak vezetője, és Jérome Riviere, az Identitás és Demokrácia uniós parlamenti frakció francia delegációjának vezetője írta alá.

Korábban írtuk