Hirdetés

Szijjártó Péter Madridból nyilatkozott, ahol csütörtökig csúcstalálkozót tart az Észak-atlanti Szerződés Szervezete (NATO).

Azt mondta, hogy súlyos kérdések vannak napirenden; alapvetően minden az Ukrajnában zajló háború körül forog.

A konfliktus egyre éleződik, egyre komolyabb kihívásokkal kell szembenéznie Európának – jelentette ki a miniszter, hangsúlyozva, hogy az energiaellátás és a gazdaság tekintetében is rendkívül súlyosak a kihívások.

Minél tovább tart a háború, annál nehezebb lesz kezelni ezeket a kihívásokat, ezért Magyarországnak az az érdeke, hogy minél előbb béke legyen – hangoztatta Szijjártó Péter.

Korábban írtuk

Ha béke lesz, akkor „túl tudunk lenni az energetikai kihívásokon, (…) a háborús infláció okozta rendkívüli nehézségeken, és (…) nem kell meghalnia értelmetlenül embereknek” – fogalmazott.

Fotó: Szijjártó Péter, Facebook

„Ezért mi itt a következő három nap során is minden olyan javaslatot támogatni fogunk, amely a békét segíti elő, a mi nemzeti érdekünk az, hogy a háború ne eszkalálódhasson, (…) ne terjedhessen túl Ukrajna határain, (…) minél előbb érjen véget” – mondta a miniszter.

Szijjártó Péter szerint ehhez arra van szükség, hogy ne fordulhasson elő közvetlen konfrontáció a NATO és az oroszok között.