Fotó: shutterstock.com/martinbertrand.fr
Hirdetés

Az eljárási rend megváltoztatása az első vitapont lesz a holnapi ülésen. (A napirendet ma délután még a frakció elnöksége is elfogadja – a szerk.)

Mint ismert, Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke vasárnapi keltezésű levelében arra figyelmeztette Manfred Weber néppárti frakcióvezetőt: amennyiben az elnökség és a nemzeti delegációvezetők február 26-i találkozóján elfogadott rendelkezéseket szavazásra bocsátják, és meg is szavazzák, úgy a Fidesz elhagyja a képviselőcsoportot.

A miniszterelnök a tervezett alapszabályzat-módosítás ellen emelt kifogást, mert meglátása szerint a jogállamiság elveivel ellentétesen próbálják büntetni a Fideszt a frakcióban. „Miután nem tudott kellő mennyiségű szavazatot gyűjteni, hogy megbüntessen minket, most megpróbálja megváltoztatni a szabályokat és egy folyamatban lévő eljárásra kiterjeszteni” – írta. (A dokumentumot Novák Katalin, a Fidesz külügyekért felelős alelnöke hozta nyilvánosságra, itt olvasható – a szerk. ) Az Orbán Viktor-féle levelet még vasárnap este valamennyi néppárti EP-képviselő megkapta, hogy holnap a magyar figyelmeztetés fényében tudjanak dönteni az eljárási rend módosításáról.

A Magyar Nemzet információi szerint a frakcióülés kimenetele egyelőre nyitott kérdés, ám Manfred Weber mindenképp szavazásra akarja bocsátani a Fideszre íródott tervezetet.

Korábban írtuk

A teljes cikk a Magyar Nemzet oldalán olvasható el, IDE KATTINTVA.