A michigani East Lansing tankerülete úgy döntött, hogy a hozzá tartozó iskolákban nem tartják meg a halloweent és a Valentin-napot, ugyanis az általános iskolák vezetősége úgy látja, hogy ezek az ünnepek igazságtalanok a diákokkal szemben. A szülőknek írt levél szerint a halloween parádékkal jár, azonban vannak diákok, akik nem ünneplik a halloweent, vagy egyenesen félnek tőle. A Valentin-nap esetében azt találták problémásnak, hogy sok diák úgy érzi, kimarad belőle – közölte a 888.hu.

Hirdetés

Az indoklásban az is szerepel, hogy ezek az ünnepek csak elvonják a diákok figyelmét, akiket ilyenkor a tanárok még nehezebben tudnak fegyelmezni. Ugyanakkor a vezetők arról igyekeztek biztosítani a szülőket, hogy a betiltott ünnepek helyett egyéb lehetőségeket kínálnak majd, amelyek mindenki számára jó mókák lesznek – írják.

Nem a michigani tankerület az első hely az Egyesült Államokban, ahol idén a gyerekek nem ünnepelhetik a halloweent. Egy washingtoni általános iskolában már október elején bejelentették, hogy idén nem lesz halloweeni parádé, a tantestület szerint ugyanis az esemény kirekesztő azon színes bőrű diákokkal szemben, akik nem tartják ezt az ünnepet.

A további részleteket IDE KATTINTVA, a 888.hu cikkében olvashatják.

Korábban írtuk