Qui hotspot di #Lampedusa.Come potete vedere la situazione drammatica, ci sono 800 persone invece di 190, quasi tutti…

Gepostet von Matteo Salvini am Donnerstag, 23. Juli 2020
Hirdetés

Matteo Salvini a lampedusai regisztrációs központban (hot spot) tett látogatása után az újságíróknak azt mondta, hogy a kevesebb mint százfős táborban nyolcszáz embert látott.

„Mindenhol emberek, mindenhol matracok, éjszaka ki is szöknek (…), ez nem migráció, ez káosz, amikor nyolcszázan vannak a tábor épületei tetején” – jelentette ki a jobboldali Liga vezetője.

Salvini hozzátette, hogy majdnem kizárólag fiatal felnőtt férfiakat látott, akik – jegyezte meg – látszatra kiváló egészségnek örvendenek.

A politikus értesülései szerint év eleje óta szerdán érkeztek a legtöbben egy nap alatt, mivel majdnem harminc hajó és csónak kötött ki a dél-olaszországi szigeten.

Korábban írtuk

MATTEO SALVINI AL CENTRO DI ACCOGLIENZA DI LAMPEDUSA (23.07.2020)

A Lampedusa non c’è più un angolo libero: su 95 posti a disposizione destinati ad accogliere gli stranieri sono presenti quasi MILLE ospiti, mentre ogni giorno continuano a sbarcare in centinaia.Il centro di accoglienza è al collasso, non è possibile sopportare una situazione del genere,Quest’isola stupenda e la sua gente ospitale meritano di essere un punto di riferimento per le vacanze, non per i clandestini! Governo vergognoso.

Gepostet von Matteo Salvini am Donnerstag, 23. Juli 2020

„Így nem tud dolgozni az idegenforgalom, szállodák, éttermek, így nem tudnak élni Lampedusa lakosai, így nem tudják ellátni feladatukat a rendőrök és a (migránsokat segítő) önkéntesek sem” – fejtette ki Matteo Salvini. Megjegyezte, nem felel meg a valóságnak, hogy a Lampedusára érkezőket tüzetesen ellenőrzik, valójában a koronavírus-tesztelés csak szerdán kezdődött el.

Matteo Salvini látogatása napján Lampedusa migránstábora és a sziget kikötője is teljesen megtelt. Kevesebb mint két nap alatt 956-ra emelkedett az ott tartózkodó bevándorlók száma. Naponta több száz embert szállítanak át Szicíliába és Dél-Olaszország más térségeibe, de ennél is többen érkeznek Lampedusára. Az emberekkel teli hajók Líbiából és Tunáziából indulnak el.

„Olaszországot szeretni kell, és meg kell védeni, ami az országhatárok védelmét jelenti” – írta közösségi oldalán Matteo Salvini. A politikus a szigetre való indulás előtt kijelentette, hogy a római kormánynak sikerült ismét Európa „menekülttáborává” tennie Olaszországot. Úgy vélte, a kormány bűncselekményt követ el azzal, ha a fertőzött migránsokat széttelepíti Olaszországban.

Altro che barconi, questa è Lampedusa!Chiudere i porti, restituire l'isola ai lampedusani, la Sicilia ai siciliani e l'Italia agli italiani.

Gepostet von Matteo Salvini am Donnerstag, 23. Juli 2020

Luciana Lamorgese belügyminiszter hétfőn ellátogatott a szigetre, ahova addig – július elsejétől számítva – több mint 1400 migráns érkezett. A belügyi tárca vezetője minél gyorsabb megoldást ígért Salvatore Martello polgármesternek, aki vészhelyzet kinyilvánítását sürgette a szünet nélküli migráció és az ebből következő egészségügyi helyzet miatt.

Giandamiano Lombardo, a lampedusai szállodaszövetség elnöke szerint a sajtónak nem szabad migránsinvázióról írnia, mivel ez elriasztja a turistákat.

„Sokan érkeznek, de a hatóságok munkájának köszönhetően segítséget nyújtanak nekik, regisztrálják, és máshova szállítják őket. A turisták nem látják őket a sziget utcáin, de nagyon komoly problémáról van szó, amely lelkileg is megviseli térségünket” – nyilatkozott Lombardo.

A belügyminisztérium csütörtöki adatai szerint év eleje óta 11 191-en érkeztek Olaszországba a tavalyi ugyanezen időszakban érkezett 3431 migránshoz képest.

Az olasz sajtó kiemelt hírként kezelte csütörtökön egy 24 éves szenegáli férfi letartóztatását, aki július 15-én Milánó egyik parkjában megerőszakolt egy napközben kutyát sétáltató nőt. A tartózkodási engedély nélküli, hajléktalan férfit DNS-vizsgálat alapján tartóztatták le.