Fotó: shutterstock.com
Hirdetés

Ismét elszabadult Telegram-csatornáján Dimitrij Medvegyev, új bejegyzésében a nyugati világ gazdasági kilátásait fejtegeti, egy bántalmazó házassághoz hasonlítva Európa és Amerika viszonyát. Mint írja, a háború következtében Amerika hazudott Európának, esze ágában sincs a profitot megosztani, inkább „az utolsó fityinget is elveszi idősödő házastársától, véleményét pedig nem veszi figyelembe”.

Medvegyev szerint továbbá az amerikaiak megpróbálják magukhoz csábítani az európai cégeket, a fogyasztókat pedig arra ösztönözni, hogy amerikai termékeket vegyenek. „A szankciók miatt az európai cégek egyre kevesebb esélyt látnak arra, hogy saját országukban működjenek. Az orosz piac le van zárva, a kínai piac pedig megvan a saját termékeivel” – összegez a politikus.

„Palira vették Európát. Úgy bántak vele, mint egy útszéli lotyóval” – összegez Medvegyev. Azzal zárta bejegyzését: „persze fel lehet bontani az ilyen becstelen viszonyokat, de az európai országoknak már nincs ehhez ereje. Kifogyott belőlük a tesztoszteron ehhez”.

Korábban írtuk