„Biden, miután előzetesen biztonsági garanciákat kapott, elutazott Kijevbe. Sok fegyvert ígért, és sírig tartó hűséget esküdött a neonáci rezsimnek” – írta a volt orosz állam- és kormányfő az amerikai elnök kijevi látogatásáról.

Hirdetés

Medvegyev nem részletezte, hogy pontosan ki adta ezeket a garanciákat Bidennek.

Jake Sullivan amerikai nemzetbiztonsági tanácsadó korábban újságíróknak azt mondta, hogy Washington néhány órával az elnöki látogatás előtt figyelmeztette Moszkvát, hogy elejét vegye a konfliktushelyzeteknek.

Konsztantyin Koszacsov, az orosz parlament felsőházának elnökhelyettese, ugyancsak a Telegramon, úgy vélekedett, hogy a kijevi úttal, „maximálisan hősies külsőségek között” kezdetét vette Biden újraválasztási kampánya.

„És ha Ukrajna nem támogatja majd kampányát a harctéren aratott diadallal, akkor magának Bidennek még mindig több lehetősége marad a további lépésekre, amit aztán bölcsességként és rugalmasságként lehet feltüntetni, szemben Brüsszellel vagy Berlinnel, amelyek kénytelenek voltak felégetni minden hidat Oroszország felé” – írta Koszacsov, aki szerint kijevi látogatásával az amerikai elnök mielőbbi harci sikereket sürgetett Ukrajnától.

Több orosz parlementi képviselő úgy vélekedett, hogy a Biden-vizit semmilyen hatást nem gyakorol a „különleges hadművelet” menetére, az elnök legfeljebb az EU-ban és a saját választói körében szerez majd pontokat.

Korábban írtuk