Az internet hatalmas virtuális pofont adott Eric Swalwell demokrata párti képviselőnek, miután a kaliforniai politikus büszkén számolt be arról Twitter-oldalán, hogy szerdán még a hószállingózással is szembeszállt New Yorkban csak azért, hogy ne kelljen bemennie a híres Trump-toronyba kávéért.

Képernyőfotó: foxnews.com

Képernyőfotó: foxnews.com

A baloldali kogresszusi képviselő egy képet tett közzé magáról, kommentárként pedig azt írta: „Havazik New Yorkban. Kávéra van szükségem. A legközelebbi kávézó a Trump-toronyban van. Most éppen egy másik kávézó felé bandukolok.”

A Twitter-felhasználók nem rejtették véka alá véleményüket a lehetséges elnökjelölti aspiráns kiírásáról.

„Swalwell később halálra fagyott, miközben szépen lassan ráeszmélt, hogy a legtöbb New York-i kávézót egy elnökjelölti riválisa tartja kézben” – írta Alex Griswolt, a The Washington Free Beacon riportere, később hozzátéve: „Csak egy kaliforniai embernek jut eszébe elismerést követelni azért, mert egy utcányit elsétál a havazásban.”

Válaszul egy másik felhasználó azt írta, úgy tűnik, a fotó a Manhattan központjában lévő Fendi-üzlet előtt készült, azon a környéken pedig egymást érik a kávézók.

„Ön kitűnő példája annak, hogyan soha nem szabad viselkednie egy kongresszusi képviselőnek” – vélekedett Paul M. Winters.

„Szerintem elsősorban azért annyira jók az önégetései, mert egyáltalán nincs tisztában azzal, hogy önégetések” – vélte Lyndsey Fifield. 

Tipsy Coachman egészen szórakoztató monológot írt a politikus posztjához:
„A képviselő fáradtan hunyorgott, majd megigazította a Windsor-csomót 150 dolláros nyakkendőjén, miközben feltartott okostelefonjának lencséjébe nézett.
– Pózoljak állal felfelé – gondolta, – mint [George] Washington, amikor átkelt a Delaware folyón?
– Nem – felelte magának. – Nem egy legenda vagyok. Csak egy hős.” 

Egyelőre nem tudni, Swalwellnek sikerült-e egy másik kávézót találnia.