Rendőrautó áll Donald Trump volt amerikai elnök floridai rezidenciájának bejárata előtt Palm Beachben 2022. augusztus 8-án. Az épületegyüttesben a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) nyomozói tartottak bejelentés nélküli házkutatást. MTI/AP/Wilfredo Lee
Hirdetés

Donald Trump volt elnök hétfőn kiadott közleményében jelentette be, hogy az FBI házkutatást tartott otthonában.

„Sötét idők ezek hazánk számára, mivel gyönyörű otthonom, a floridai Palm Beachen található Mar-A-Lago jelenleg ostrom alatt áll, FBI-ügynökök nagy csoportja szállta meg és tart razziát” – fogalmazott Trump. – „Ilyesmi még soha nem történt az Egyesült Államok egyetlen elnökével sem”.

Az FBI-ügynökök Trump irodájának átkutatása mellett Melania Trump gardróbját is átkutatták.

A New York Post ezt írta: „Az FBI ügynökei átkutatták Melania Trump gardróbját, és több órán át kutakodtak Donald Trump privát irodájában, feltörték a széfjét”.

Korábban írtuk

A házkutatási parancs azonban állítólag csak az elnöki iratokra, valamint a Mar-a-Lagóban tárolt titkos információkra vonatkozó bizonyítékokra korlátozódott – jelentette a Post.

A 128 helyiségből álló, közel hatezer négyzetméteres ingatlanban tartott FBI-razzia több mint kilenc órán át tartott: az ügynökök állítólag reggel 9 órakor érkeztek, és csak este fél hét után távoztak.

(forrás)