Fotó: MTI/EPA/AFP pool/John Thys
Johannes Hahn, az Európai Bizottság költségvetési és igazgatási ügyekben felelős tagja sajtóértekezletet tart Brüsszelben 2021. április 14-én. MTI/EPA/AFP pool/John Thys
Hirdetés

Még mindig nem küldtek hivatalos levelet a magyar kormány számára, habár Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke mindössze két nappal az országgyűlési választásokat követően az Európai Parlament ülésén bejelentette, megindítják az úgynevezett jogállamisági mechanizmust Magyarországgal szemben.

A Hetek megkereste az Európai Bizottság költségvetési és igazgatási ügyekért felelős biztosát, Johannes Hahn-t, aki a bizottsági elnök bejelentése szerint tájékoztatta a magyar felet az uniós döntésről.

A biztos képviselője arra a kérdésre, vajon elküldték-e már a hivatalos levelet a magyar kormány számára, azt válaszolta: „Nem, de Hahn biztos már tájékoztatta a magyar hatóságokat, hogy hamarosan elküldik a hivatalos értesítést”. Az értesítésről annyit árultak el, hogy annak „címzettje a magyar kormány, így a Bizottság nem fogja nyilvánosságra hozni. Általánosságban elmondható, hogy a Bizottság azon ésszerű megfontolások alapján küldi ki az értesítést, hogy megítélése szerint megvalósultak [az eljárás] 2092/2020 szabályozás 4-es cikkelyében rögzített feltételei”.

A teljes cikket IDE KATTINTVA a Hetek honlapján olvashatják el.

Korábban írtuk