Volodimir Zelenszkij felszólította az Európai Unió és különösen a Balkán országait, hogy váljanak függetlenné Oroszországtól a politikában, a gazdaságban és az energetikában. Hangsúlyozta, hogy Európa országainak a szövetségüket és az együttműködést kell erősíteniük annak érdekében, hogy megszabaduljanak az Oroszországtól való függőség minden formájától.

Hirdetés

Ez nem kevésbé fontos a Balkán számára, mint a mi Európánk számára – mondta az ukrán elnök. A Montenegrói Atlanti Szövetség által szervezett 2BS fórumon a kijevi vezető kijelentette, hogy minden európai országnak meg kell semmisítenie az összes orosz befolyásolási hálózatot, hogy megakadályozza a félretájékoztatás, a korrupció és a bűnügyi politika terjedését. Milorad Dodik szerint Zelenszkijt biztosan nem kell megkérdezni arról, hogy a Nyugat-Balkánnak mit kell tennie, vagy mit nem.

Politikailag illetlenség, hogy bárkinek tanácsot adjon, beleértve nekünk a Balkánon. Az ő nézetei nem érintenek minket, és egyáltalán nem olyanok, amelyeket követnünk kellene– mondta Dodik. A boszniai szerb vezető megjegyezte, hogy a Nyugat-Balkánon az ukrán elnök javaslatai megalapozatlanok, és nem teheti meg azt, hogy előadásokat tartson arról, hogy kinek mit kellene tennie vagy mit nem. Ez viselkedés nem felel meg a jelenlegi kihívásainak, sem annak a szerepnek, amelyet Zelenszkij betölt.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Korábban írtuk