Jay Webber New Jersey-i republikánus kongresszusi jelölt gyermekeit a politikusnak küldött levélben fenyegették meg.

Képernyőfotó: webberforcongress.com

A levél kedden érkezett Webber ügyvédi irodájába. A levélíró arra szólította fel a politikust, lépjen vissza a jelöltségtől.

„Mi a f*sz bajod van, te s*ggfej?” – áll a számítógéppel írt levélben. – „Reménykedj, hogy nem nyersz. Hány gyereked is van? Hét? A szerencsétlen hetes. Ez a véleményünk rólad. Itt az ideje, hogy kilépj a politikából”.

A levélben azzal is vádolják a republikánusokat, hogy lopnak a társadalombiztosítási (Social Security) és állami betegbiztosítási (Medicare) rendszerből.

Webber – aki immár ötödik ciklusát tölti New Jersey állam képviselőtestületében – kampányában többször feltűnt felesége, Johanna és hét gyermekük.

A levéllel kapcsolatban feljelentést tettek a New Jersey állami rendőrségnél.

„Ha egy jelöltet vitás kérdésekben kritizálnak, az a politika része” – írta a Twitteren szerdán Webber. – „A gyermekeim fenyegetése nem az. Hálásak vagyunk a bűnüldöző szerveknek, akik segítenek kideríteni, ki áll ezen gyáva tett mögött. Nem félünk és továbbra is azon dolgozunk, hogy New Jersey 11-es számú választókörzetét mindenki számára jobbá tegyük”.

A levél egy nappal azután érkezett, hogy Webber kampányoldala egy Twitter-üzenetben „tébolyodottnak” nevezte a politikai baloldalt. Az üzenethez csatolt videón bemutatják, hogyan tették tönkre Webber kampánytábláit, és azt, hogy olyan vezető demokrata politikusok, mint Hillary Clinton, Nancy Pelosi vagy Maxine Waters hogyan szólítják fel híveiket az ellenállásra a republikánusokkal szemben.

Webber a felmérések szerint fej-fej mellett halad ellenfelével, a demokrata Mikie Sherrill-lel, akivel a most nyugdíjba vonuló, republikánus Rodney Frelinghuysen helyére pályáznak.

A levelet Sherrill „teljességgel visszataszítónak” nevezte: „Senkinek, aki politikai posztért száll versenybe, nem szabad úgy éreznie, hogy ezzel veszélybe sodorja a családját. [A levelet] a leghatározottabban elítélem, és reménykedem, hogy a bűnüldöző szervek kiderítik, ki küldte és megbüntetik”.