Az információkból nem derült ki, hogy Meadows mikor fertőződhetett meg az új típusú koronavírussal. Kedd délután azonban Donald Trump elnökkel együtt látogatott el a virginiai Arlingtonba, a republikánusok választási kampányának központjába, és ott nem viselt szájmaszkot.

Hirdetés

Az elsősorban a washingtoni politikai élettel foglalkozó The Hill emlékeztetett arra: Donald Trumpon kívül a Fehér Ház több vezető munkatársa fertőződött meg a koronavírussal az elmúlt hetekben. Köztük volt Kayleigh McEnany, az elnöki hivatal szóvivője, Stephen Miller, az elnök belpolitikai tanácsadója és Hope Hicks kommunikációs igazgató. Még a nyáron koronavírusos lett Robert O’Breien nemzetbiztonsági tanácsadó is.

Valamennyien meggyógyultak.

A Bloomberg News hírügynökség információi szerint pozitív lett a vírustesztje a Trump-kampány egyik munkatársának is.

Korábban írtuk

Mark Meadows fertőzésének híre akkor került napvilágra, amikor az Egyesült Államokban pénteken csaknem 130 ezer új fertőzést diagnosztizáltak.

Egyre hevesebben tombol a járvány az Egyesült Államokban az elnökválasztás közepette: péntekre csaknem 130 ezerrel nőtt a bizonyítottan koronavírussal fertőzöttek száma.

Az 50 tagállamból pénteken húszban jelentettek rekord mértékű emelkedést. Összesen 129 606 új esetet regisztráltak.

Szerdán és csütörtökön országosan szintén 100 ezer felett volt a 24 órán belül regisztrált új esetek száma. Csütörtökön először haladta meg a 120 ezret. Az elmúlt hét nap átlagosan napi 95 ezer új fertőzöttet regisztráltak.

A Covid-19 következtében az elmúlt egy hétben átlagosan naponta 880-an vesztették életüket. Ez 10 százalékos növekedés a megelőző hét nap átlagához képest.

A járvány jelenleg leginkább az Egyesült Államok középnyugati területeit sújtja.