A korábban gyermekkorúnak vélt vádlottat – akit a múlt hónapban tartóztattak le, mert feltételezhetően megerőszakolt és megpróbált megölni egy kilencéves kislányt Skellefteå városában – eredetileg 13 évesnek hitték, de a rendőrség kiderítette, hogy szülei valótlan születési dátumot adtak meg a svéd hatóságoknak, amikor beléptek az országba.

Hirdetés

Az ügyészség orvosi vizsgálatokat is végeztetett a migráns életkorának megállapítására, és azok eredménye alapján a fiú legalább 15 éves.

„Mivel az orvosi kormeghatározás eredményei megerősítik azt, amit a gyanúsított és a szülei állítottak – hogy 15 éves -, [ezt] fogjuk kiindulópontként használni a további eljárásban” – mondta Irene Falk ügyész.

Bár a nemi erőszak és gyilkossági kísérlet az elmúlt hónapban történt, az áldozat állítólag még mindig kórházban van a sérülései miatt. Az ügyész szerint azok annyira súlyosak, hogy a kislány csak nehezen tudja felidézni a történteket.

Korábban írtuk

Július 25-ei információk szerint a gyermek állítólag már magánál volt, és áthelyezték az intenzív osztályról.

Az SVT svéd televízió szerint a vádlott korábban többször bántalmazta iskolai társait, ezeket az ügyeket azonban 2020-ban lezárták, amikor a fiút átiratták egy speciális nevelési igényekre szakosodott iskolába.

(forrás)