Fotó: ShutterStock/Evan El-Amin
Hirdetés

A republikánusokból és demokratákból álló bizottság a döntést azzal indokolta, hogy tagjai nem tudtak megegyezni a folytatást illetően, az előbbiek pedig külön közleményben leszögezték: felesleges a további vizsgálódás.

Stormy Daniels pornószínésznő azt állította, hogy évekkel korábban viszonya volt Trumppal, de a 2016-os elnökválasztási kampány idején Trump akkori személyes ügyvédje, Michael Cohen pénzt adott neki a hallgatásáért. Cohen, akit három év börtönbüntetésre ítéltek adócsalásért és a hatóság félrevezetéséért, 2018-ban elismerte a pénzátutalást. A feltételezések szerint a pénzt az elnökválasztási kampányra rendelkezésre álló összegből finanszírozták volna, megsértve ezzel a kampányfinanszírozási törvényt.

A bizottság döntését mind Daniels, mind pedig Cohen Twitter-üzenetben bírálta. Daniels – eredeti nevén Stephanie Clifford – Twitteren „viccnek” nevezte az igazságszolgáltatást, Cohen pedig a The New York Times című lapnak küldött közleményében leszögezte: ahogyan őt, úgy Trumpot is el kellett volna ítélni.

Ez utóbbira reagálva a volt elnök hazugnak és korruptnak nevezte Cohent. Trump egyébként a honlapján nyilvánosságra hozott közleményében köszönetet mondott a bizottságnak azért, hogy ejtette az ügyet.

Korábban írtuk