Hirdetés

A Posten úgy döntött, hogy idei karácsonyi kampányfilmjében megemlékezik arról, hogy az ország ötven éve dekriminalizálta a homoszexualitást. A film a „When Harry Met Santa” címet viseli, mely szójáték a magyarul Harry és Sally címen ismert romantikus vígjáték címével – számol be a portál.

A filmben egy férfi felfedezi, hogy a Mikulás minden évben meglátogatja a házát, és a két férfi tekintete találkozik. A következő években a férfi továbbra is szemmel tartja a Mikulást, de a Mikulás látogatásai túlságosan rövidek. Az egyik látogatás során a Mikulás azt mondja neki: „Te horkolsz. Jövőre visszajövök.” A következő évben a Mikulás így szól: „Sok ajándékot kell kézbesítenem. Jövőre visszajövök. Jól nézek ki?” A fülledt szerelmi dráma azzal tetőzik, hogy a Mikulás egyik este kicsit tovább marad, mondván, kapott egy kis segítséget a norvégiai Postentől, így több időt tölthetnek együtt. A film végén a két férfi szerelmes csókot vált.

A kisfilm végén található felirat így szól: „2022-ben lesz 50 éve, hogy Norvégiában legálissá vált, hogy bárki azt szerethesse, akit csak akar.”

A Mandiner cikke ITT érhető el.

Korábban írtuk