Hirdetés

Az IndieWire-nek adott interjújában a Love, Victor írója és producere, Brian Tanen a floridai szülői jogokat kiterjesztő jogszabályt is támadta, azt „rettentő szörnyű és drákói” törvénynek nevezve.

A Disney állítólag eredetileg a Disney+ számára készítette a Love, Victor sorozatot, de végül úgy döntött, hogy az idősebb nézők számára fenntartott Hulun vetíti le, mivel a sorozat igen nyersen ábrázolja a meleg tinédzserek közötti szexuális kapcsolatot.

Csütörtöktől kezdve azonban a teljes sorozat – beleértve a harmadik és utolsó évadot is – mindkét szolgáltató programjában elérhető az Egyesült Államokban.

„Izgatottan várjuk, hogy a Disney+-on is megjelenhessünk. Ez rendkívül izgalmas módon szélesíti ki a nézők táborát. A Disney+ egy hatalmas platform” – mondta Tanen az Indiewire-nek, mielőtt áttért volna a floridai törvényre.

Korábban írtuk

„Azt is gondolom, hogy ez különösen sokat jelent abban a jelenlegi politikai légkörben, ahol egyes államok vezetői rettentő szörnyű és drákói törvényeket hoznak, és azt próbálják sugallni, hogy a meleg témák nem helyénvalók a gyerekek számára” – mondta.

Hozzátette: nagyon örül, hogy a homoszexuális tinikről szóló sorozat most már elérhető egy olyan szolgáltatón műsorán is, „amely teljes egészében a családokhoz kötődik”.

A Walt Disney Co. nemrég komoly támadások kereszttüzébe került, miután kiszivárgott belső videókon az látszik, ahogy az alkalmazottak azzal kérkednek, hogy a stúdió szórakoztató műsorain keresztül az LMBTQ-propagandát népszerűsítik a kisgyermekek köreiben.

A Disney vezérigazgatója, Bob Chapek megígérte, hogy továbbra is harcolni fog a floridai gyermekvédelmi törvény ellen, és azt mondta, hogy cége mindent elkövet majd, hogy a jogszabályt visszavonják.

(forrás)