Owen Benjamin amerikai komikus a minap egy YouTube-videóban fejtette ki, mi is a baja a baloldallal.

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció, szerk.


Fotó: ShutterStock.com, illusztráció, szerk.

A 37 éves színész-komikus a videó első részében hosszan meséli, melyik liberális családtagjával milyen politikai kérdésben nem ért egyet; szóba kerül a fegyvertartással kapcsolatos szabályozástól az egészségügyi ellátáson át több téma is. 
Benjamin azonban kiemeli, hogy minderről egy családi vacsora mellett nyugodtan el tudnak beszélgetni, mert mindannyiuk célja azonos, csak a célhoz vezető útról más az elképzelésük.
“Ha a cél azonos, akkor nem kell tönkremenniük barátságoknak vagy kapcsolatoknak; amikor a célok különböznek, akkor kezdődik az őrület” – állítja.

“Mondok is egy példát: hároméves transznemű gyerekek. […] Ezt pontosan ugyanolyan gusztustalannak tartom, mint a gyermekbántalmazás bármely más formáját. A végcél nem egyezik az én célommal, és nincs semmi, ami meggyőzhetne.
A fehér emberek és a férfiak démonizálása nem része az értékrendszeremnek. Ennek sincs valódi célja. […] Úgy látom, manapság nagyon menő úgy tenni, mintha a világon minden rosszat a fehér férfiak tettek volna. Korábban nem erőltettem meg magam túlzottan, hogy ez ellen felszólaljak, de most már van egy fiam… aki fehér. Dühös leszek, ha arra gondolok, hogy majd azt mondják neki, a rabszolgatartás az ő hibája. Ez a gyönyörűséges kisgyerek, aki csak táncikál a konyhában és mosolyog… Szóval ez sem egy közös cél”.

“Amikor azt mondom, ‘a baloldal’, nem az olyan liberálisokról beszélek, mint akikkel felnőttem. Lehet, hogy szerintem apámnak egyáltalán nincs igaza, amikor kormányzati politikáról vagy szabályozásokról van szó, de az értékrendünk megegyezik. 
A baloldal nihilista, marxista posztmodernizmusa szerint a jó és a rossz szubjektív fogalmak, a szavak jelentése pedig aszerint változhat, kinek a kezében van a hatalom”.

“Amikor bigottnak és rasszistának neveznek az egészségügyi rendszerrel kapcsolatos véleményem miatt – és nem csak ilyen-olyan trollok, hanem korábbi CNN-es műsorvezetők és hatalmas sztárok -, akkor nem közös a célunk. Amikor emberi szemétnek titulálnak, mert nem támogatom a különös szeszélyeit annak a hároméves gyereknek, aki kétségbeesetten próbál megfelelni zavart apjának, akkor nem azonosak a céljaink. Szeszélyek, amelyek azután visszafordíthatatlanokká válnak és végül hormongátlók segítségével kémiai kasztrációhoz vezetnek… Nem azonosak a céljaink. Amikor nem léteznek szabályok, célok, család iránti tisztelet, haza, vagy egy igazságos élettér a gyermekeimnek és a gyermekeim gyermekeinek, akkor nem azonosak a céljaink”.

“A liberálisokkal nem értek egyet, a baloldalt viszont utálom. Nem azonosak a céljaink, nem azonos az értékrendszerünk, és eltorlaszolják az utat az én, a családom és a hazám fejlődése előtt. A gyávaságuk meggyengíti a kultúránkat, a gyermekeinkből profitra éhes öngyűlölő embereket nevelnek, történelmünket – amelyre én rendkívül büszke vagyok – pedig egy emberi hibákkal teli rövidfilmmé alacsonyítják”.

“Remélem, már érthető, miért utálom a baloldalt. És tényleg utálom őket. Viszont ugyanaz a srác maradok, aki mindig is voltam, amennyiben egyet tudunk érteni a célokban. Reggelig vitatkozhatunk és még mindig szeretni foglak – akkor is, ha nincs igazad. Ha azonban a gyerekem közelébe jössz, szétlövöm a fejedet”.

(demokrata.hu)