Egy olasz bíróság életfogytiglanig tartó börtönbüntetésre ítélte azt a 22 éves szomáliai férfit, aki migránsokat erőszakolt és gyilkolt meg – írja a brit The Telegraph.


Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Osman Matammudot többrendbeli gyilkosság, emberrablás és fiatal nők ellen elkövetett nemi erőszak elkövetésében találták bűnösnek. 

A szomáliai férfit egy esztendővel ezelőtt tartóztatták le, miután migránstársai felismerték egy milánói befogadóközpontban. A feldühödött tömeg a rendőrség megérkezése előtt majdnem meglincselte a férfit.

Matammud korábban egy migránsokkal megrakott hajón érkezett Olaszországba a Földközi-tengeren keresztül, és menedékkérőnek mondta magát.

Az ellene felhozott vádak szerint az általa csempészett migránsok egy részét brutális kínzásoknak vetette alá egy, a líbiai sivatagban található központban, amelyet az ügyészek náci koncentrációs táborokhoz hasonlítottak.

A Milánóban folyt tárgyaláson összesen 17 sértett számolt be arról, Matammud hogyan erőszakolta és verte meg, illetve kínozta őket más módokon. 
Állításuk szerint a férfi műanyag zsákot húzott migránsok hátára, majd meggyújtotta azt.
Egy tinédzser azt mondta az ügyészeknek: “Az első éjjel bejött a hangárba, elkapott és mindenki szeme láttára letépte a ruhámat. Megerőszakolt. Én elájultam, és amikor magamhoz tértem, minden tiszta vér volt. Sokszor megerőszakolt még – minden éjjel”.

Ilda Boccassini főügyész azt állította, “Negyven évnyi pályafutásom során soha nem találkoztam még ilyen borzalmakkal”.

Matammud a büntetése első három évét magánzárkában tölti majd.
A férfi tagadta az ellene felhozott vádakat, az ügyvédje pedig arról számolt be, fellebbeznek az ítélet ellen. 

(demokrata.hu)