Még vasárnap is egész nap rendőrök felügyelték Szabadka Makkhetes városrészét. Közben a helyszínelők nyomokat kerestek az erdőben, a környék így továbbra is le van zárva – írja a Híradó.hu.

Hirdetés

Szombaton hajnalban csapott össze migránsok két csoportja. Lövöldözni kezdtek egymásra, egyikük olyan súlyosan megsérült, hogy az életét már nem lehetett megmenteni.

A helyieket felzaklatták a történtek, már szombat este békés tüntetésbe kezdtek. Arra kérik a hatóságokat, hogy a környéken gyülekező bevándorlókat vigyék befogadótáborba. A szabadkaiak azt mondták: tartanak attól, hogy az összecsapás megismétlődik.

Hogy aludjak nyugodtan, egy ilyen eset után? Nem tudhatom, hogy mikor bukkan elő valaki a kukoricásból és támad rám fegyverrel. Ha ugat a kutyám, én már nem merek kimenni, hogy ellenőrizzem miért – panaszolta egy helyi a nő az M1 Híradójában.

Korábban írtuk

Sokak szerint már az elmúlt napokban is tarthatatlan volt a helyzet. A migránsok 50-60 fős csoportokban gyalogoltak a határkerítés felé. Közben a taxisokál is nagyüzem volt.

A magyar határhoz közeli fegyverropogás hangjára a helyiek figyeltek fel. A rendőség nagy erőkkel vonult ki a helyszínre, majd golyóálló mellényekben fésülték át az erdőt. A migránsok állítólag a rendőrökre is rálőttek, így a helyszínre sietett Alekszandar Vulin szerb belügyminiszter is, aki engedélyt adott az éles lőfegyver használatára.

Összesen hét embert szállítottak lőtt sebekkel kórházba. Egy 16 éves iráni lányt azonnal meg kellett műteni, jelenleg az ő állapota is stabil.

A makkhetesi erdőben szemétkupacok jelzik, hol gyülekezhettek a bevándorlók. A csoport tagjairól kiderült:

20 és 30 év közötti fiatalok lehettek, akiknek semmilyen okmányuk nincs.

A helyiek közül sokan nem értik, hogy fajulhatott idáig a helyzet, a migránsok pedig hogyan juthattak fegyverekhez – olvasható a Híradó.hu cikkében.