Németországban civil kezdeményezés indult a migránsok által elkövetett bűncselekmények összegyűjtésére – adta hírül a spíler blog.

Egy Észak-Németországban élő, elővigyázatosságból álnéven publikáló hölgyet a Kölnben szilveszter éjjelén történt tömeges szexuális zaklatási és nemi erőszak botrány arra sarkallta, hogy térképes online adatbázist vezessen az elsősorban Németországban, illetve a német nyelvterületen (Ausztria, Svájc) kizárólag migránsok által elkövetett legkülönfélébb bűncselekményekről (a gyűjtés néhány belgiumi és olaszországi esetet is tartalmaz).

Képernyőfotó: https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=1_rNT3k2ZXB-f9z-2nSFMIBQKXCs

A Petra Berger álnéven nyilatkozó nő a Junge Freiheit című német lapnak elmondta, kezdeményezésének az Einzelfall (szabad fordításban: Elszigetelt Esetek) nevet adta, szarkasztikusan utalva arra, ahogy a mainstream média sok esetben a különféle – Wilkommenskulturba nem illeszkedő –, migránsok által elkövetett bűneseteket interpretálja. A térképen szereplő bűncselekményeket különböző színű gombostűk jelzik, annak megfelelően, hogy milyen típusú eseményről van szó. A gyűjtésbe csak olyan bűncselekmények kerülhetnek bele, amelyeket rendőrségi közlemény támaszt alá, illetve megbízható sajtótermék közöl. Amennyiben egy listában szereplő támadásról utólag kiderül, hogy csak kitaláció volt, úgy a szerkesztők törlik a térképről. Rögzítik azt is, hogy mindez csak egy töredéke az összes esetnek, bizonytalan, hogy hány olyan bűncselekményt történik, amelyről nem szereznek tudomást a hatóságok.

A projekt részeként Berger egy Facebook-oldalt is indított, hogy folyamatosan tájékoztathassa a közvéleményt. Ide kerül fel minden egyes újabb, migránsok által elkövetett bűncselekmény, de megtalálhatók itt különféle statisztikák, táblázatok is a bűnelkövetésekről – derül ki a spíler összefoglalójából. 

Spíler.blog.hu

Képernyőfotó: LINK