Az egykori fehér házi gyakornokot egy konferencián kérdezték hétfőn Izraelben. 

Fotó: ShutterStock.com (illusztráció)

Fotó: ShutterStock.com (illusztráció)

Az izraeli televízió által szervezett konferencián minden jól ment, amíg Lewinskynek arról kellett beszélnie, melyek az Internet előnyei és hátrányai. A beszélgetést vezető riporter azonban később témát váltott.

„Nemrégiben egy, az NBC hírcsatornának adott interjúja közben Clinton korábbi elnök igencsak ingerült lett, amikor azt kérdezték tőle, személyesen Öntől bocsánatot kérne-e” – említette  Yonit Levi, az izraeli televízió hírolvasója. – „Ön még mindig elvárná a bocsánatkérést, a személyes bocsánatkérést?”

A most 44 éves Lewinsky úgy válaszolt: „Sajnálom, erre képtelen vagyok”, majd nagy lendülettel levonult a színpadról.

Lewinsky neve akkor lett világszerte ismert, amikor a kilencvenes években – huszonéves, fiatal nőként – viszonyt folytatott Bill Clinton akkori amerikai elnökkel. Később emiatt rengetegszer kifigurázták, ennek is oka, hogy a verbális erőszak elleni aktivista lett.

A hétfői kirohanás után nem sokkal Lewinsky a Twitteren védte meg magát, ahol is azt írta, „pontosan meghatároztuk, mi az, amiről beszélünk és mi az, amiről nem”.„

”A pontos kérdést, amit a riporter feltett, már előző nap megemlítette, amikor találkoztunk. Mondtam, hogy ezt nem kérdezheti meg. Amikor aztán mégis megtette – mit sem törődve korábbi megállapodásunkkal -, rájöttem, hogy félrevezettek„.

Lewinsky szerint a színpadról való levonulással azt az üzenetet közvetítette, hogy ”fontos minden nő számára, hogy kiálljon maga mellett és ne engedje, hogy mások szabják meg a narratívát„.

Az interjú, amelyre az izraeli újságíró utalt, júniusban került az amerikai képernyőre, ebben Craig Melvin azt kérdezte Bill Clintontól, valaha bocsánatot kért-e Lewinskytől. 

”Nem beszéltem vele. De elmondtam nyilvánosan és több esetben is, hogy sajnálom„ – válaszolta akkor Clinton.