NOW THE END BEGINS

II. rész

Folytassuk tehát annak a cikknek az ismertetésével, amely kiásta, miként nyilatkozott George Soros a CBS 60 perc című műsorának 1998 karácsonya előtt. Idézet következik: 

Schwartz György – akit a világon inkább George Sorosként  ismernek – 1930. augusztus 12-én született Magyarországon. Apja, Tivadar, buzgón gyakorolta az eszperantó nyelvet, amelyet 1887-ben azzal a céllal találtak fel,  hogy az az első globális, mindenfajta nemzeti identitás nélküli nyelv legyen. A zsidó vallásukat nem gyakorló Schwartzék családnevüket Sorosra változtatták azért, hogy könnyebben asszimilálódjanak a nem zsidó lakosságban, ahogyan a nácik Magyarországra áramlottak az 1930-as években. 

Amikor már Adlf Eichmann Magyarországra érkezett, Soros egy olyan emberhez társult, akinek a feladata a zsidó lakosság tulajdonának elkobzása volt. Együtt jártak-keltek. 

A CBS 60 perc műsorában az őt kérdező Steve Kroft kérdése:   

Ha jól értem, védelmezőjével jártak-keltek, aki azt mondta, ön az örökbefogadott gyereke. 

Soros: Igen, igen.

Kroft: Vagyis zsidó sorstársaitól, barátaitól és szomszédjaitól segített elkobozni tulajdonukat. 

Soros: Igen. Pontosan. Igen.

Kroft: Ez úgy hangzik, mint egy olyan élmény, ami sokakat több évig tartó pszichiátriai kezelés keresésére ösztönözne. Nehéz volt? 

Soros: Nem, egyáltalán. Egyáltalán nem – inkább élveztem. 

Kroft: Semmi bűntudat?

Soros: Nem. Csak az abszolút hatalom érzete. 

Soros később a London School of Economics egyetemre járt, ahol az osztrák-magyar monarchiában született Karl Popper filozófus tanára lett kedvence. Popper egészen 1994-ben bekövetkezett haláláig Soros mentora volt. Poppertől sajátította el a „nyitott társadalom” fogalmát és tanítását. 

1956-ban Soros New Yorkba költözött, a hol a Wall Streeten dolgozott, és megkezdte irdatlan vagyona felhalmozását. A fedezeti alapokra és a valutaspekulációra szakosodott. 

„Soros totálisan kegyetlen,  amorális és okos üzleti ügyeiben, és gyorsan tett szert vagyonra. Az 1980-as évekre már jó úton volt ahhoz, hogy az a globális erőközponttá váljon, mint ami ma.”

Az igen részletes cikk később azt írja, az 5 milliárd dollárnyi pénzzel működetett magán „filantrópiai” vállalkozása „ma is aláássa Amerika hagyományos nyugati értékeit. Pénzelte és pénzeli az abortuszhoz való jogát, az ateizmust, a kábítószer legalizálását, a szexoktatást, az eutanáziát, a feminizmust, a fegyverek korlátozását, a globalizációt, a tömeges migrációt, a melegházasságot és az emberek átalakításával foglalkozó egyéb radikális kísérleteket.”

(Vége)

Lovas István

Az első rész ide kattintva olvasható.