Alig néhány nappal a német püspökök Ferenc pápánál tett látogatása után a német főpapság új, megreformált foglalkoztatási szabályokat vezetett be a németországi katolikus egyház alkalmazottaira vonatkozóan – számol be a Mandiner.

Hirdetés

Az új egyházi foglalkoztatási törvény ezentúl lehetővé teszi, hogy a német egyház munkavállalói nyíltan éljenek újraházasodott vagy azonos neműekkel folytatott kapcsolatban.

A katolikus.ma portálra hivatkozva a Mandiner ismerteti, a német főpásztorok a konferencia általános ülésén biztosították a szükséges többséget a javaslat elfogadásához. Érvelésük szerint az alkalmazottak magánélete, „különösen a párkapcsolatok és az intimitás terén nem tárgya jogi értékelésnek.”

Hangsúlyozzák azonban, hogy az új törvény csak az egyháznak dolgozó világiakat érinti, a papokat, szeminaristákat és a vallási rendek tagjait nem.

A reform előkészítése a lap tudósítása szerint már hónapok óta zajlott. Mint írják, a Szinódusi Út 2022 szeptemberében tartott negyedik közgyűlésén a német püspökök több mint kétharmada megszavazta azt a dokumentumot, amely szorgalmazta a németországi katolikus egyház munkajogának módosítását, hogy a munkavállalók nyíltan élhessenek a katolikus tanítással ellentétes életmód szerint.

A teljes cikket a Mandiner oldalán olvashatják.

Korábban írtuk