A tárca nem hozta nyilvánosságra az érintettek nevét. Egyúttal felszólította a brit kormányt, hogy „hagyjon fel indokolatlan konfrontációs irányvonalával”, és kilátásba helyezte, hogy „egyetlen barátságtalan lépés sem marad megfelelő arányos válasz nélkül”.

Hirdetés

Moszkva azt kifogásolta, hogy London december 10-én szankciókat vezetett be három orosz politikus ellen a csecsenföldi emberi jogi jogsértések miatt. Csecsenföldön jelentések szerint megkínoztak „nem hagyományos szexuális irányultságú személyeket” és megsértették emberi jogaikat. A brit fél emellett április 26-án tizennégy orosz állampolgár ellen nemzetközi büntetőintézkedéseket vezetett be Szergej Magnyitszkij könyvvizsgáló halála miatt, aki előzetes letartóztatásban halt meg.

Az orosz külügyminisztérium azzal vádolta a brit vezetést, hogy megalapozatlan kirohanásaival„ szándékosan rombolja a kétoldalú viszonyt, le akarja járatni Oroszországot, és a belügyekbe való beavatkozással nyomást kíván gyakorolni az orosz igazságszolgáltatásra.

Korábban írtuk