Fotó: ShutterStock.com/Wirestock Creators
Hirdetés

Egy nap alatt 3177 új fertőzöttet jelentettek Ukrajnában, míg előző nap ez a szám 4685 volt – írta vasárnap Makszim Sztepanov egészségügy-miniszter Facebook-oldalán.

A vasárnapig jelentett új betegek között 146 gyermek és 86 egészségügyi dolgozó volt – írta a miniszter. Az elmúlt 24 órában Ukrajnában 79-en haltak meg a SARS-CoV-2 nevű vírus okozta Covid-19-betegségben.

A legtöbb új fertőzöttet Ivano-Frankivszk megyében (337), Kárpátalján (217) és Kijevben (215) regisztrálták.

A járvány kezdete óta Ukrajnában 1 219 455 ember fertőződött meg, 1 018 784-en gyógyultak meg és 22 707 ember halt meg a betegségben.

Korábban írtuk

Ukrajnában eddig összesen több mint 6,2 millió PCR-tesztet végeztek, az elmúlt napban 15 042-őt.

Ukrajnában eddig még nem kezdődött meg az oltási kampány. Az ukrán hatóságok betiltották a Szputnyik V orosz vakcinát, és más gyártókkal tárgyalnak. A múlt év végén jelentették be, hogy megállapodtak a Sinovac Biotech kínai gyógyszergyárral több mint 1,7 millió adag vakcina szállításáról. Az első 700 ezer adagos szállítmány várhatóan februárban érkezik. Ukrajna további adag vakcinákra számít az Egészségügyi Világszervezet (WHO) kezdeményezésére létrehozott, a kis és közepes jövedelmű országok védőoltással való ellátását célzó programtól.

A DAN donyecki hírportál szerint Oroszország Szputnyik V védőoltást szállított az önhatalmúlag kikiáltott kelet-ukrajnai „Donyecki Népköztársaságba”.

A jelentés arról nem számol be, hány adag oltás érkezett.

A Szputnyik V oltást külföldön forgalmazó Orosz Közvetlen Befektetési Alap (RDIF) előző nap még azt közölte, hogy nem szállítanak Szputnyik V oltást a szakadár Donyeck és Luhanszk megyébe.