Fotó: shutterstock.com, illusztráció
Fotó: shutterstock.com, illusztráció
Hirdetés

Az augusztusra és szeptemberre időzített négy fesztiválra vélhetően több ezer ember érkezik. A Máltai Orvosi Szövetség (MAM) közölte: be fogják zárni a kórházakat és fel fogják szólítani az orvosokat, hogy függesszék fel a járóbeteg-ellátást abban az esetben, ha a kormány nem fújja le a fesztiválokat. A bejelentéshez a gyógyszerészek is csatlakoztak.

A nővérek és bábák szövetsége a héten szintén tiltakozott a programok ellen, és azzal vádolta Robert Abela miniszterelnököt, hogy a „pénzéhes üzletemberek” érdekét a járvány által veszélyeztetett embereké elé helyezi. A fesztiválszervezők egyelőre nem kommentálták a hírt. Málta júniusban kezdett enyhíteni a járvány lassítása érdekében hozott korlátozásokon, Abela pedig kijelentette, hogy az ország „üzletre kész”. Ezt követően ismét nőtt a regisztrált fertőzöttek száma, miután egy hétnapos szállodai mulatság egyik résztvevőjének pozitív lett a vírustesztje.

Míg a korábbi napi fertőzésszám tíz alatt maradt, pénteken már százötven új esetet jelentettek, ebből nyolcvanöt a tengeren felvett, majd Máltára szállított migránsok közül került ki. Chris Fearne máltai egészségügyi miniszter csütörtökön új járványügyi korlátozásokat jelentett be, amelyek a száz főnél nagyobb rendezvényeket érintik, ám a bejelentés egyelőre nem csillapította a későbbre tervezett fesztiválok miatti aggodalmakat.

Korábban írtuk